My High End Perfume Collection: Part 1

Hey!

This is the first article of the new year and therefore I want to wish you all the best for 2018! In this blog post I’m sharing the first part of, well as you read in the title, my high-end perfume collection. However, since I acquired 6 perfumes over the last few years in total, I thought it would be nice to split it in two to make the article of a reasonable size. In this part I talk about three perfumes that I wear more during this time of year as they are a bit stronger and richer and therefore I believe perfect for Autumn & Winter. In part two I will discuss the perfumes that are a fresher type of scent and therefore more fit for Spring and Summer.

Hey!

Dit is het eerste artikel van het nieuwe jaar en daarom wil ik je het allerbeste wensen voor 2018! In deze blogpost deel ik het eerste gedeelte van, wat je door de titel al weet, mijn high-end parfum verzameling. Doordat ik in de afgelopen jaren 6 parfums heb verzameld ga ik het in twee delen doen om het artikel van een redelijke grootte te houden. In dit gedeelte vertel ik je over 3 parfums dat ik graag jaar tijdens deze tijd van het jaar, omdat ze wat sterker en rijker zijn en daarom vind ik ze perfect voor de herfst en winter. In het tweede gedeelte vertel ik over de parfums in mijn high-end collectie die wat frisser zijn van geur en daardoor meer geschikt voor de lente en zomer. 

Olympéa by Paco Rabanne 

Olympéa (eau de parfum) is a scent that stays on me the whole day! I love it for that and for the scent itself of course. I would describe Olympéa as sweet, rich, lightly powdery and sexy. Weirdly enough this perfume is stronger on me than the Olympéa Intense.

The top note of this perfume is salty vanilla. Then the middle notes are water jasmin, green mandarin and ginger blossom. The base notes are salted vanilla, amber and cashmere wood.

 

Olympéa (eau de parfum) is een geur dat ik de hele dag door blijf ruiken! Ik hou daarom van deze parfum en natuurlijk ook om de geur zelf. Ik zou Olympéa beschrijven als een zoet, rijk, licht poederig en sexy geurtje. Gek genoeg ruikt deze parfum sterker op mijn huid dan de Olympéa Intense. 

De top noot van deze parfum is gezouten vanille. Dan, de middelste noten zijn water jasmijn, groene mandarijn en gemberbloesem. De basis noten zijn gezouten vanille, amber en kasjmier hout.   

Code by Giorgio Armani

Code (eau de parfum) was the first high-end perfume I bought and recently I received a new bottle for Christmas. ❤ If I had to choose a favorite perfume it would be this one! This scent is not powdery and a bit more fresh and oriental compared to Olympéa. Additionally, Code also stays on throughout the day and is super sexy.

The top notes of this perfume are jasmine and blood orange. Then the middle notes are orange blossom and ginger. The base notes are sandalwood, honey and vanilla.

 

Code (eau de parfum) is mijn eerste high-end parfum en voor Kerst heb ik een nieuw flesje gekregen. ❤ Als ik een favoriete parfum zou moeten kiezen dan zou deze het zijn! Deze geur is niet poederig, maar wel wat frisser vergeleken met Olympéa en kan beschreven worden als oriëntaal. Verder blijf ik Code ook de hele dag door ruiken en is het super sexy.

De top noten van deze parfum is jasmijn en bloedsinaasappel. Dan, de middelste noten zijn oranjebloesem en gember. De basis noten zijn sandelhout, honing en vanille. 

Si by Giorgio Armani

Si (eau de parfum) is more of a fruity and floral scent and has sort of a hint of a classic female perfume. This perfume is like the other perfumes of part 1 a bit strong on me after putting it on. For Si this is also when it smells the most fruity and floral. After a few hours the scent decreases in strength and becomes less floral and fruity but more sweet and sexy. Sadly, it sadly lasts around half a day on my skin.

The top note of this perfume is the nectar of black current. Then the middle note is chypre and the base note is musky blond wood.

Si (eau de parfum) is een wat meer fruitig en bloemige geur en heeft een hint van een soort klassieke vrouwelijke parfum. Deze parfum is net zoals de andere parfums van deel 1 best sterk wanneer ik het net op heb gedaan. Voor Si is dit ook het moment dat het het meest fruitig en bloemig ruikt. Na een paar uur wordt de geur wat minder sterk en minder bloemig en fruitig, maar wel wat zoeter en sexyer. Helaas, blijf ik deze parfum maar een halve dag ruiken op mijn huid. 

De top noot van deze geur is nectar van zwarte bessen. Dan, de middelste noot is chypré en de basis noot is blond muskushout.

That is the first part of my high-end perfume collection! Next week the second part will be up on the blog.

Dat was alweer het eerste gedeelte van mijn high-end parfum collectie! Volgende week deel ik het tweede gedeelte. 

Love Life,

Maxime

One Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: